Het Nederlands elftal zal het zondag in het belangrijke WK-kwalificatieduel met Bulgarije moeten stellen zonder Robin van Persie.

De 34-jarige aanvaller liep in de wedstrijd van donderdag tegen Frankrijk een knieblessure op.

Van Persie kon in het Stade de France in Parijs als invaller niet voorkomen dat Oranje kansloos met 4-0 onderuit ging, waardoor de ploeg van bondscoach Dick Advocaat moet vrezen voor deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland.

Van Persie speelde tegen Frankrijk zijn eerste interland in twee jaar tijd. De topscorer aller tijden van Oranje (50 goals) werd onder Advocaats voorganger Danny Blind voortdurend buiten de selectie gehouden.

Van Persie heeft het trainingskamp van Nederland inmiddels verlaten. Advocaat roept zover bekend geen vervanger op voor de routinier.

Nederland-Bulgarije begint zondag om 18.00 uur in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam en staat onder leiding van de Griekse scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
55
Zo kan Oranje toch nog het WK halen

Strootman

Naast Van Persie ontbreekt ook Kevin Strootman tegen de Bulgaren, die donderdag met 3-2 wonnen van Zweden en Oranje daarmee een goede dienst bewezen.

De middenvelder werd tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk met twee keer geel en dus rood van het veld gestuurd. Dat leverde Strootman automatisch een schorsing voor één duel op.

Oranje staat op de vierde plek in groep A met tien punten uit zeven wedstrijden. Bulgarije heeft twee punten meer, Zweden drie. Frankrijk is met zestien punten de voornaamste kandidaat om zich als poulewinnaar te plaatsen voor het WK.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de WK-kwalificatie