De Nederlandse vrouwen zijn op de vrijdag uitgebrachte FIFA-ranglijst gestegen naar de zevende plaats. Het is voor het eerst dat Oranje in de top tien staat.

De stijging van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is te danken aan de EK-winst in eigen land vorige maand. Nederland komt van de twaalfde plek en passeert Japan, Brazilië, Noord-Korea en Zweden.

De Verenigde Staten voeren de lijst nog altijd aan, gevolgd door Duitsland dat op het EK niet verder kwam dan de kwartfinales. Engeland, dat op het EK in de halve eindstrijd van Oranje verloor, is gestegen van de vijfde naar de derde plaats.

Denemarken klimt ook op de nieuwe lijst. De verliezend EK-finalist stijgt drie plekken. De Deensen zijn op 15 september de volgende tegenstander van de Oranjevrouwen bij een oefenduel in Horsens.

WK 2019

Op 24 oktober speelt Nederland de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2019 in Frankrijk tegen Noorwegen. De Scandinavische vrouwen zijn de nummer veertien van de FIFA-ranglijst.

In een groepsduel op het afgelopen EK was Oranje nog met 1-0 te sterk. De Noorsen strandden in de poulefase en daalden daardoor drie plekken op de ranking.

De Oranjevrouwen zitten verder in een poule met Ierland (33e op de wereldranglijst), Slowakije (43e) en Noord-Ierland (60e).