Het Nederlands elftal houdt ondanks de pijnlijke nederlaag in Frankrijk de kansen op de tweede plaats in groep A van de WK-kwalificatie in eigen hand. Dat dankt Oranje aan de enigszins verrassende 3-2 zege van Bulgarije op Zweden.

Nederland zakt weliswaar naar de vierde plaats in de poule, maar speelt nog tegen de nummer drie Bulgarije en nummer twee Zweden. 

Indien Nederland die twee duels wint en ook nog Wit-Rusland verslaat, dan is de ploeg van bondscoach Dick Advocaat alsnog waarschijnlijk tweede in de groep. Dan moet Nederland wel zorgen dat het een beter doelsaldo heeft dan Zweden.

De beste acht nummers twee van de negen poules plaatsen zich voor de play-offs om de laatste vier Europese WK-tickets te verdelen.

Antwoord

Bulgarije kwam in eigen huis twee keer op voorsprong en zag Zweden net zo vaak langszij komen. Op de 3-2 van Ivaylo Chochev in de 79e minuut hadden de Zweden geen antwoord.

In de derde wedstrijd in groep A van donderdagavond versloeg Luxemburg verrassend Wit-Rusland met 1-0. Die twee ploegen spelen in de stand geen rol van betekenis.

Zweden staat in groep A nu achter nummer één Frankrijk op dertien punten, Bulgarije volgt met twaalf punten terwijl Nederland er tien heeft.

Oranje speelt zondag in de Johan Cruijff Arena tegen Bulgarije, zaterdag 7 oktober in Minsk tegen Wit-Rusland en dinsdag 10 oktober thuis tegen Zweden.

Oranje afgestraft door Frankrijk in Parijs