FC Utrecht heeft zich donderdag voor de rest van dit seizoen verzekerd van de diensten van Matthew Willock. De 21-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Manchester United.

Willock maakte afgelopen seizoen weliswaar een aantal keer deel uit van de wedstrijdselectie van manager José Mourinho, maar tot een debuut in de hoofdmacht van de 'Red Devils' kwam het niet.

Willock belandde in de zomer van 2012 in de jeugdopleiding van United. Hij speelde daarvoor in de academie van Arsenal en Reading.

"Matty is een polyvalente middenvelder die de voorbije jaren speelde voor Manchester United en daarvoor een deel van zijn voetbalopleiding genoot bij Arsenal", laat trainer en technisch manager Erik ten Hag weten op de website van FC Utrecht.

"In Manchester lukte het hem tot op heden niet de stap naar het eerste team te maken, maar wij zijn ervan overtuigd na hem veelvuldig in de Premier League voor beloftenteams te hebben zien spelen dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in Utrecht."

Pereira

FC Utrecht leek eerder deze week nog dicht bij de tijdelijke komst van Andreas Pereira van United, maar de Domstedelingen slaagden er niet in een akkoord te bereiken met de Braziliaans-Belgische middenvelder, die de gehele jeugdopleiding van PSV doorliep.

Willock is al de dertiende versterking voor FC Utrecht. Eerder legde de huidige nummer vijf in de Eredivisie al Chris David, Bilal Ould-Chikh, Simon Makienok, Cyriel Dessers, Sander van de Streek, Nick Marsman, Dario Dumic, Urby Emanuelson, Anouar Kali, Lukas Görtler en Jean-Christophe Bahebeck vast.

Excelsior

Excelsior heeft ook de rest van dit seizoen de beschikking over Jordy de Wijs. De Rotterdammers huren de 22-jarige verdediger wederom van PSV.

De Wijs speelde het afgelopen half jaar ook al in het shirt van Excelsior, waarvoor hij toen vijftien competitiewedstrijden afwerkte.

De Wijs wilde dit seizoen aanvankelijk voor zijn kans gaan bij PSV, maar slaagde er daar in de voorbereiding niet in een basisplaats veroveren, waardoor hij meer heil zag in een nieuwe uitleenperiode bij Excelsior.

De Wijs was niet de enige speler die trainer Mitchell van der Gaag donderdag op het trainingsveld mocht verwelkomen. Ook de doelmannen Ögmundur Kristinsson en Theo Zwarthoed voegden zich bij de selectie.

IJsland

Kristinsson en Zwarthoed tekenden een contract voor één seizoen, maar bij eerstgenoemde werd tevens een optie voor nog een jaar in de verbintenis opgenomen.

De 28-jarige Kristinsson komt over van Hammarby IF. Hij speelde veertien interlands voor IJsland en was reservedoelman van zijn land tijdens het Europees kampioenschap van vorig jaar.

De 34-jarige Zwarthoed zat al enige tijd zonder club, nadat hij in juli mocht vertrekken bij Go Ahead Eagles. De routinier was in het seizoen 2006/2007 ook al even te bewonderen bij Excelsior.

De verwachting is dat Kristinsson als eerste doelman gaat fungeren en Zwarthoed als stand-in. Alessandro Damen, die in de eerste drie competieduels van Excelsior onder de lat stond, kampt met een zware knieblessure.