Jordy Clasie vervolgt zijn loopbaan bij Club Brugge. Southampton verhuurt de 26-jarige middenvelder voor een seizoen aan de huidige koploper van België.

Clasie speelt sinds 2015 voor Southampton, dat hem destijds overnam van Feyenoord. Op dat moment was Ronald Koeman nog trainer.

De zeventienvoudig Oranje-international kwam in zijn eerste twee seizoenen tot 38 competitiewedstrijden voor Southampton, maar had dit seizoen weinig kans op speeltijd bij de Premier League-club.

Volgens Clasie duurden de onderhandelingen tussen Southampton en Club Brugge niet lang. "Vooral de laatste dagen ging het heel snel en ik was blij dat ik dinsdag in de auto kon stappen om naar Brugge te rijden. Ik ben hartstikke blij en trots dat ik komend seizoen voor deze mooie club mag uitkomen."

Vormer

Clasie wordt bij Club Brugge herenigd met Ruud Vormer, met wie hij ook al samenspeelde bij Feyenoord. Ook Stefano Denswil staat onder contract bij de Belgen. 

Club Brugge heeft geen optie tot koop opgenomen in het huurcontract van Clasie, die het shirt met rugnummer zes gaat dragen. 

Clasie kan zich dit seizoen met de landskampioen van 2016 volledig richten op de competitie en het bekertoernooi. Club Brugge strandde vorige week in de play-offs van de Europa League.