Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk denkt dat zijn ploeg donderdagavond een zwaar WK-kwalificatieduel te wachten staat met Nederland. De Fransman heeft nog steeds een hoge pet op van Oranje.

"Nederland kwalificeerde zich na een sterk WK in 2014 misschien niet voor het EK, maar ze hebben nog steeds goede spelers en er komt een nieuwe generatie aan. Ik denk niet dat ze minder sterk zijn geworden", aldus Deschamps woensdag op de persconferentie. 

Frankrijk verdedigt donderdag in het Stade de France een voorsprong van drie punten op Oranje in groep A. 'Les Bleus' gingen in juni nog met 2-1 onderuit tegen medekoploper Zweden, dat eveneens dertien punten heeft. 

Alleen de nummer één van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgende zomer in Rusland en dus beseft Deschamps dat het treffen met Nederland waarschijnlijk cruciaal is.

"Door de nederlaag tegen Zweden zitten we niet in de positie waar we op hoopten voor de wedstrijd tegen Oranje, maar we kunnen ons nog steeds kwalificeren voor het WK. Voor Nederland kan dit duel zelfs beslissend zijn, dus het wordt een belangrijke wedstrijd."

Advocaat en Robben houden lippen stijf op elkaar tijdens persconferentie
101
Advocaat en Robben houden lippen stijf op elkaar tijdens persconferentie

Fitheid

Net als Oranje-bondscoach Dick Advocaat, die eerder op woensdag zijn persconferentie gaf, baalt ook Deschamps van het feit dat zijn ploeg al zo vroeg in het seizoen belangrijke WK-kwalificatieduels moet spelen. 

"Geen enkele speler is zo vroeg in het seizoen al op de top van zijn kunnen", aldus Deschamps. "Maar ik ben ervan overtuigd dat mijn ploeg alles zal geven voor een goed resultaat. Veel zal afhangen van de intensiteit van de wedstrijd."

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Nederland begint donderdagavond om 20.45 uur. 

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie