Shanice van de Sanden verruilt Liverpool voor Olympique Lyon. De 24-jarige rechtsbuiten ziet haar droom uitkomen met een driejarig contract bij de Franse topclub.

"Na het EK dacht ik dat het niet meer mooier kon", doelt ze op de website van haar management FlowSports op de Europese titel van Oranje.

"Maar daar komt nu nog een schepje bovenop. Olympique Lyon is een enorme ambitieuze en professionele club, helemaal in het vrouwenvoetbal."

Van de Sanden stelt zichzelf "veel doelen", maar twee springen eruit voor de snelle aanvaller. "Ik wil kampioen worden en de Champions League winnen", zegt ze op de site van haar nieuwe club. "Ik zal deze augustus nooit vergeten. Op de 6e won ik het EK en op de 29e teken ik bij deze geweldige club. Ik ben ontzettend trots."

Olympique Lyon domineerde de afgelopen jaren in Frankrijk en Europa. In 2016 en 2017 werden de landstitel, nationale beker en de Champions League veroverd. Van de Sanden wordt teamgenote van internationale toppers als Ada Hegerberg, Lucy Bronze en Dzsenifer Maroszan.

"Ik kijk ernaar uit om elke dag op het veld te staan met de allerbeste speelsters en mezelf nog verder te ontwikkelen", aldus Van de Sande. "Dit is een droom die uitkomt."

FC Twente

Van de Sanden kwam in dienst van FC Twente al eens uit tegen Lyon. In het seizoen 2013/2014 verloor ze van de Franse grootmacht in de halve finales van de Champions League.

Na drie landskampioenschappen en één beker verliet ze Enschede voor een buitenlands avontuur bij Liverpool. De geboren Utrechtse kwam eerder uit voor FC Utrecht en sc Heerenveen.