De transfer van Luuk de Jong naar Girondins de Bordeaux gaat niet door. De club uit de Ligue 1 heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen met PSV.

Een woordvoerder van PSV bevestigt dinsdag aan NUsport dat Bordeaux niet langer geïnteresseerd is in De Jong, die zelf wel al een persoonlijk akkoord bereikte met de Fransen. 

De 27-jarige spits ligt nog tot medio 2020 vast in Eindhoven, maar is dit seizoen zijn aanvoerdersband en basisplek kwijtgeraakt onder trainer Phillip Cocu en mag vertrekken.

Bordeaux toonde concrete interesse in De Jong en leek er met PSV uit te komen over een transfersom van naar verluidt zes miljoen euro exclusief bonussen, maar de huidige nummer vijf van Frankrijk zag toch af van de geboren Achterhoeker.

Mönchengladbach

De Jong is bezig aan zijn vierde seizoen bij PSV, dat hem in 2014 voor vijf miljoen euro overnam van Borussia Mönchengladbach.

De dertienvoudig Oranje-international kwam tot dusver 131 keer in actie voor de Eindhovenaren en scoorde daarin 67 keer. Ook gaf hij 36 assists namens PSV, met wie hij in 2015 en 2016 kampioen werd.

Voor zijn periodes bij Mönchengladbach en PSV speelde De Jong al voor De Graafschap, FC Twente en Newcastle United.

De zomerse transfermarkt is nog geopend tot en met donderdag 23.59 uur.