Liverpool en RB Leipzig zijn het eens geworden over de overgang van Naby Keita. De 22-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Premier League-club, dat pas ingaat op 1 juli 2018.

Liverpool wilde de middenvelder uit Guinee eigenlijk nu al overnemen. Een bod van naar verluidt 80 miljoen euro werd echter afgewezen door Leipzig.

Keita heeft een clausule in zijn contract staan dat hij per 1 juli 2018 voor een bedrag van bijna 52 miljoen euro mag vertrekken. Liverpool betaalt dat bedrag, waarmee Keita de duurste aankoop uit de clubhistorie wordt.

''Ik ben verheugd dat er nu al een overeenkomst is gesloten", aldus Keita op de site van Liverpool. "Ik ga nog een jaar alles geven voor Leipzig, zoals ik altijd al heb gedaan. Daarna ga ik me richten op Liverpool."

Salzburg

Keita speelde tussen 2014 en 2016 voor Red Bull Salzburg en maakte vervolgens de overstap naar Leipzig. In zijn eerste seizoen bij de Duitsers kwam hij acht keer tot scoren in 31 competitieduels. 

Daarmee had hij een belangrijke bijdrage aan de knappe tweede plek in de Bundesliga van vorig seizoen. Leipzig plaatste zich daardoor voor het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Keita volgt bij Liverpool Christian Benteke op als duurste aankoop in de clubgeschiedenis. De huidige spits van Crystal Palace werd in 2015 voor 46,5 miljoen euro overgenomen van Aston Villa.

Wimmer

Stoke City trok dinsdag per direct een speler aan. Kevin Wimmer komt over van Tottenham Hotspur dat ruim 19 miljoen euro ontvangt voor de Oostenrijker. Manager Mark Hughes heeft er zo naast Erik Pieters en Bruno Martins Indi nog een optie bij voor de verdediging van Stoke.

De 24-jarige Oostenrijkse international tekent voor vijf seizoenen in Stoke-on-Trent. Wimmer speelde twee seizoenen bij de Spurs en kwam in vijftien Premier League-wedstrijden in actie. Daarvoor speelde de centrale verdediger bij 1. FC Köln.

Stoke City betaalde eerder deze zomer 8,5 miljoen euro voor Martins Indi. De Oranje-international, die ook voor vijf jaar tekende, kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor Stoke.