De belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk wordt donderdagavond geleid door de Italiaan Gianluca Rocchi. 

De 44-jarige arbiter uit Florence geeft om 20.45 uur het eerste fluitsignaal in het Stade de France van Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Rocchi floot één keer eerder een interland van Oranje, bijna drie jaar geleden in Praag tegen Tsjechië. De ploeg van de toenmalige bondscoach Guus Hiddink ging daar in blessuretijd met 2-1 onderuit door een blunder van Daryl Janmaat.

Dat bleek het begin van een dramatische kwalificatiereeks, waarin Oranje naast een plek op het EK van 2016 in Frankrijk greep. Rocchi floot ook het heenduel van Ajax met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. 

Advocaat traint met Oranje in voorbereiding op Frankrijk
64
Advocaat traint met Oranje in voorbereiding op Frankrijk

Groep A

De Italiaan Paolo Tagliavento heeft donderdag in Sofia de leiding over Bulgarije-Zweden. In groep A kijkt Oranje tegen een achterstand van drie punten op Zweden en koploper Frankrijk aan.

Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtsreeks voor het WK van volgende zomer in Rusland. De acht beste nummers twee van de negen poules mogen play-offs spelen om alsnog een ticket te veroveren. Voor die landen zijn vier toegangsbewijzen beschikbaar. 

Nederland neemt het zondagavond in de Johan Cruijff Arena op tegen Bulgarije. 

Bekijk het programma in de WK-kwalificatie