Borussia Dortmund heeft niet lang nodig gehad om een opvolger te strikken voor Ousmane Dembélé. De club van trainer Peter Bosz presenteerde maandag Andrey Yarmolenko als zijn nieuwe aanvaller.

De 27-jarige Yarmolenko komt over van Dinamo Kiev. De 69-voudig international (29 treffers) speelde tot nu toe zijn hele carrière voor de topclub uit zijn geboorteland Oekraïne.

Borussia Dortmund en FC Barcelona rondden maandag ook de laatste formaliteiten af van de transfer van Dembélé. De 20-jarige vleugelspeler, die direct gepresenteerd werd in Camp Nou, vertrekt voor een bedrag van minimaal 105 miljoen euro en maximaal 147 miljoen euro naar Catalonië.

Volgens Duitse media betaalt Borussia Dortmund 25 miljoen euro voor Yarmolenko.

De 1,89 meter lange aanvaller, die met rugnummer 9 gaat spelen in Duitsland, maakte de afgelopen tien jaar 137 doelpunten in 339 officiële duels voor Dinamo Kiev. In 2013, 2014 en 2015 werd hij verkozen tot Oekraïens speler van het jaar.

Droom

"Ik ben Kiev zeer dankbaar dat ze mij naar een grote Europese topclub laten gaan. Dit is een droom voor mij", reageert Yarmolenko op de site van zijn nieuwe club.

Sportief directeur Michael Zorc noemt zijn nieuwste aanwinst een speler van "topniveau". "We volgden hem al een hele tijd."

Bosz kent met Borussia Dortmund een goede start van het seizoen. De bekerwinnaar staat na twee gewonnen wedstrijden bovenaan in de Bundesliga.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga