Ajax begint zondag met Frenkie de Jong en Vaclav Cerny in de basis aan de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

De Jong krijgt van trainer Marcel Keizer de voorkeur boven Lasse Schöne, terwijl Cerny de geblesseerde Justin Kluivert vervangt.

Laatstgenoemde heeft aan het duel met Rosenborg BK van donderdag (3-2 nederlaag) een scheurtje in zijn hamstring overgehouden, maar de verwachting is dat de aanvaller na de interlandbreak weer inzetbaar is.

Ajax werd door Rosenborg verrassend uitgeschakeld in de play-offs van de Europa League, waardoor de Amsterdammers voor het eerst sinds 1990 niet te bewonderen zullen zijn in een Europees hoofdtoernooi.

Schöne nam in Noorwegen één van de twee Ajax-treffers voor zijn rekening, maar hij zit in Venlo naast de nieuwelingen Luis Manuel Orejuela en Maximilian Wöber op de bank.

Huntelaar

Datzelfde geldt voor Klaas-Jan Huntelaar, die in de uitwedstrijd tegen Rosenborg halverwege het veld betrad. Kasper Dolberg fungeert ook tegen VVV vanaf het eerste fluitsignaal als spits.

VVV-Ajax start zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Ajax is met drie punten uit twee duels matig begonnen aan de competitie. Dat kan niet gezegd worden van VVV. De Limburgers zijn nog altijd zonder puntenverlies.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes, Labylle; Seuntjesn, Post, Leemans; Van Crooy, Thy en Tissoudali.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Ziyech, De Jong; Cerny, Dolberg en Younes.