Radja Nainggolan stopt toch niet als international van België. De 29-jarige middenvelder van AS Roma werd door bondscoach Roberto Martinez gepasseerd voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland.

Eerder op zaterdag meldde de Belgische krant Het Nieuwsblad dat de flamboyante middenvelder daarop zijn conclusies trok. "Ik stop, dit heeft geen zin meer", zei Nainggolan zaterdag tegen de krant. "Ik doe altijd mijn best, lig goed in de groep. Toch is er altijd iets. Zo ga ik niet verder."

Nainggolan meldt zelf op Twitter dat berichten dat hij heeft bedankt als international voorbarig zijn. "Als er iets officieel gezegd zal worden, dan zal je het van mij horen. Ik ben enkel teleurgesteld. Ik heb helemaal niets beslist."

Martinez presenteerde vrijdag een selectie van liefst 28 spelers, met Nainggolan als opvallendste afwezige. De sterke middenvelder is een gewaardeerde kracht bij AS Roma in de Serie A, maar de bondscoach van de 'Rode Duivels' denkt hem niet nodig te hebben.

Volgens Martinez was Nainggolan bij de vorige interlands niet gefocust en kwam de 29-voudig international te laat voor een bespreking.

WK-kwalificatie

Donderdag speelt België in eigen huis tegen Gibraltar. Zondag 3 september staat er een uitduel met Griekenland op het programma.

België gaat na zes wedstrijden van de WK-kwalificatie met zestien punten aan kop in groep H. Griekenland volgt op vier punten op de tweede plaats. Bosnië-Herzegovina staat met elf punten derde.

Bekijk hier alle uitslagen en standen van de WK-kwalificatie