FC Utrecht begint donderdag met Edson Braafheid en Yassin Ayoub in de basis aan de return tegen Zenit Sint-Petersburg in de play-offs van de Europa League.

Braafheid bleef afgelopen zondag in het competitieduel met Willem II (2-0 zege) uit voorzorg langs de kant, terwijl Ayoub in de zeventigste minuut van diezelfde wedstrijd uitviel met een blessure.

Trainer Erik ten Hag kan in Rusland ook gewoon weer beschikken over aanvoerder Willem Janssen en Ramon Leeuwin, die vorige week de heenronde aan zich voorbij moesten laten gaan wegens een schorsing.

De terugkeer van Janssen en Leeuwin gaat ten koste van Mark van der Maarel en Robin van der Meer.

FC Utrecht verdedigt in het uitverkochte Nieuwe Zenitstadion een 1-0 voorsprong, waardoor de ploeg serieus mag hopen op zijn eerste deelname aan een Europees hoofdtoernooi sinds het seizoen 2010/2011.

Del Cerro

FC Utrecht rekende in de tweede en derde voorronde af met respectievelijk het Maltese Valletta FC en Lech Poznan uit Polen.

Zenit Sint-Petersburg-FC Utrecht begint donderdag om 19.00 uur en staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Carlos Del Cerro.

Opstelling Zenit Sint-Petersburg: Lunev; Smolnikov, Ivanovic, Mammana, Criscito; Shatov, Paredes, Kuzyaev, Erokhin; Kokorin, Driussi.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Leeuwin, Janssen, Braafheid; Van de Streek, Ayoub, Labyad, Emanuelson; Dessers, Kerk.