PSV'er Gaston Pereiro heeft voor het eerst een uitnodiging gekregen voor de nationale ploeg van Uruguay. Samuel Armenteros (Heracles Almelo) kreeg woensdag een oproep voor het Zweedse elftal

Pereiro maakte deel van de Uruguayaanse selectie voor de komende twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden. De ploeg van bondscoach Oscar Tabarez speelt donderdag 31 augustus thuis tegen Argentinië. Vijf dagen later wacht het uitduel met Paraguay.

De 22-jarige Pereiro speelde al wel de nodige jeugdinterlands voor Uruguay, maar hij zat nog nooit bij de A-selectie. PSV nam de buitenspeler twee jaar geleden over van Club Nacional. In 2016 won hij met de Eindhovenaren de landstitel.

Uruguay staat op de derde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK, met 23 punten uit veertien duels. Koploper Brazilië is al zeker van een WK-ticket.

De nummers twee tot en met vier plaatsen zich ook rechtstreeks voor het eindtoernooi van volgend jaar in Rusland. Nummer vijf Argentinië staat één punt achter op Uruguay.

Zweden

Armenteros is door de Zweedse bondscoach Janne Andersson opgeroepen voor de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Wit-Rusland, op 31 augustus en 3 september.

De aanvaller van Heracles Almelo maakte halverwege juni zijn debuut voor de nationale ploeg, en scoorde toen als invaller in de oefenwedstrijd tegen Noorwegen.

Dit seizoen kwam Armenteros in de twee competitiewedstrijden van Heracles, tegen Ajax en sc Heerenveen, nog niet in actie. De clubtopscorer van vorig seizoen heeft een liesblessure. De spits heeft te kennen gegeven graag een transfer naar een andere club te maken, maar Heracles werkt daar vooralsnog niet aan mee.

Zweden is met dertien punten uit zes duels koploper in groep A van het Europese kwalificatietraject. Frankrijk heeft ook dertien punten.

Het Nederlandse elftal staat derde met drie punten achterstand op Zweden en Frankrijk. Oranje speelt 31 augustus tegen Frankrijk en 3 september tegen Bulgarije.