Abdenasser El Khayati, die vorig seizoen in de tweede seizoenshelft als huurling een belangrijke rol speelde bij ADO Den Haag, heeft woensdag definitief de overstap gemaakt naar de Eredivisieclub.

De 28-jarige El Khayati komt over van Queens Park Rangers, dat eerder op woensdag zijn contract ontbond. Hij tekent voor drie seizoenen bij ADO.

"Ik heb een geweldig half jaar bij ADO Den Haag beleefd", zegt de Rotterdammer op de site van zijn nieuwe club. "Het was daarom altijd de intentie om hier te blijven, alleen was ik nog steeds eigendom van Queens Park Rangers."

"Gelukkig zijn de clubs eruit gekomen. Dat ik voor drie jaar teken, geeft aan dat ik hier echt iets wil opbouwen. We kunnen de komende jaren wat moois neerzetten bij ADO Den Haag."

Technisch vaardig

El Khayati maakte vorig seizoen na de winterstop als huurling vijf goals in twaalf wedstrijden voor ADO. Mede daardoor steeg de ploeg onder de nieuwe trainer Alfons Groenendijk naar de elfde plaats in de Eredivisie.

"Nasser heeft het niveau van het team afgelopen seizoen weten op te krikken", aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As. "Hij is technisch zeer vaardig, werkt hard en heeft als aanvallende middenvelder een neusje voor de goal. Precies het type dat wij zochten"

"Iedereen binnen de club was gecharmeerd van hem, dus hebben we er ook alles aan gedaan hem terug te halen naar het Cars Jeans Stadion."

Omzwervingen

El Khayati begon zijn profloopbaan in 2008 bij FC Den Bosch. Via omzwervingen bij NAC Breda, het Cypriotische Olympiakos Nicosia, KV Turnhout uit België, amateurclub Kozakken Boys en het Engelse Burton Albion kwam hij begin 2016 terecht bij QPR.

Daar verloor hij na het ontslag van trainer Jerrel Hasselbaink zijn uitzicht op speeltijd, waarna ADO uitkomst bood.

De Hagenaars trokken deze transferperiode eerder al onder anderen Lex Immers, Elson Hooi, Melvyn Lorenzen en Björn Johnsen aan. Daar staat het vertrek van onder meer Guyon Fernandez, Ruben Schaken, Dion Malone, Mike Havenaar en Gervane Kastaneer tegenover.