Ajax kan snel beschikken over Luis Manuel Orejuela. De rechtsback heeft zijn werkvergunning binnen en is op weg naar Amsterdam.

"Orejuela wordt nog deze week op het trainingsveld verwacht", meldt Ajax woensdag.

Orejuela tekende een kleine twee weken geleden een vijfjarig contract bij Ajax. Deportivo Cali ontving 3,65 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger.

De uitwedstrijd van donderdag tegen het Noorse Rosenborg in de play-offs van de Europa League komt nog te vroeg voor Colombiaan. Mogelijk debuteert hij zondag in de selectie van trainer Marcel Keizer in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo.

Ajax zit krap in de verdedigers na het vertrek van Davinson Sanchez, Kenny Tete, Jairo Riedewald en Heiko Westermann. Daley Sinkgraven is nog altijd geblesseerd maar traint wel weer individueel. Ajax presenteert nog deze week Maximilian Wöber, een 19-jarige centrumverdediger van Rapid Wien.

De Jong

Eerder op woensdag werd bekend dat Ajax en Newcastle United onderhandelen over een terugkeer van Siem de Jong in de Arena.

De aanvallende middenvelder, ook inzetbaar als centrumspits, moet de Amsterdamse selectie van wat meer ervaring voorzien.