In navolging van de Spaanse voetbalbond heeft dinsdag ook het Spaanse sporttribunaal besloten om de zware schorsing van Cristiano Ronaldo te handhaven.

De 32-jarige aanvaller van Real Madrid kreeg vorige week zondag in de eerste wedstrijd tegen FC Barcelona om de Spaanse Super Cup in korte tijd twee keer geel.

De eerste straf was voor het uittrekken van zijn shirt na een doelpunt, de tweede gele kaart volgde nadat Ronaldo zich volgens de scheidsrechter vrijwillig liet vallen in het strafschopgebied. De schorsing omvatte in totaal vijf wedstrijden, omdat Ronaldo na zijn tweede gele en dus rode kaart de scheidsrechter een duw gaf.

De Portugees hoopte dat het Spaanse sporttribunaal zijn schorsing zou seponeren, maar kreeg nul op rekest. "Nog een onbegrijpelijke beslissing. Maar het onrecht zal mij niet klein krijgen", schreef de verbolgen Ronaldo op Twitter.

Onbegrijpelijk

Van de vijf wedstrijden zonder Ronaldo heeft Real er inmiddels twee achter de rug. Beide duels (de return tegen Barcelona in de Super Cup en de eerste competitiewedstrijd tegen Deportivo La Coruña) werden allebei door de 'Koninklijke' gewonnen.

De Madrilenen missen Ronaldo nu nog in de competitieduels met Valencia, Levante en Real Sociedad.

Bekijk het programma en de stand in La Liga