De licentiecommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag en Roda JC dinsdag niet ingedeeld in een categorie. De voetbalbond is van mening dat beide clubs hun financiële huishouding nog niet op orde hebben.

ADO zat bij het vorige meetmoment in februari in categorie 2, Roda in 1 (onvoldoende). De Limburgers staan sindsdien onder curatele bij de KNVB en moeten bijna al hun uitgaven verantwoorden.

ADO zit nu in de wachtkamer, nadat eerder al bekend was geworden dat de licentiecommissie het oordeel over de ingediende begroting van de Hagenaars over de seizoenstart heen zou tillen. De werkgroep moet beoordelen of ADO met de ingediende begroting, die door de club keer op keer werd herzien, het seizoen kan afmaken.

De gemeente Den Haag besloot in juni haar handen van ADO af te trekken en haar zogeheten prioriteitsaandeel terug te geven. Volgens het Haagse college is er bij de club geen sprake van een gezonde bedrijfsvoering en kan het de rol als toezichthouder niet naar behoren uitvoeren.

De Chinese eigenaar Wang Hui verzekerde de fans dat ADO in veilige handen is. De club maakt zich geen zorgen, omdat het inmiddels weer geld heeft gekregen uit China via grootaandeelhouder UVS, het bedrijf van Wang Hui.

Volgens de leiding van Roda voldoet de club aan alle eisen om 'promotie' te maken naar categorie 2. De KNVB wil de ingediende begroting van Roda (11 miljoen euro) echter vooralsnog niet in behandeling nemen. Er ontbreekt namelijk een vereist onderzoeksrapport van een accountant.