Frank de Boer krijgt Dougie Freedman boven zich bij Crystal Palace. De 43-jarige Schot gaat als technisch directeur aan de slag bij de club uit de Premier League

"We hebben lang gezocht naar iemand die deze positie kan invullen'', zegt voorzitter Steve Parish maandag op de site van van Cystal Palace. "Dougie gaat nauw samenwerken met de manager, met mij en het hoofd van de scouting."

Freedman speelde tussen 1995 en 1997 en tussen 2000 en 2008 in de spits bij Crystal Palace, waarvoor hij meer dan honderd doelpunten maakte. Als trainer werkte Freedman ook een tijdje bij de club uit Londen.

"In mijn tijd bij Ajax heb ik ook altijd met een technisch directeur gewerkt'', aldus De Boer, deze zomer begonnen als manager op Selhurst Park. "Voor mijn gevoel had Crystal Palace deze functie ook nodig. Ik kijk uit naar de samenwerking met Dougie."

De Boer wacht nog op zijn eerste competitiezege bij 'The Eagles'. Crystal Palace verloor in de eerste twee speelrondes van de Premier League van Huddersfield Town (0-3) en Liverpool (1-0).

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League