Volgens Sergio Ramos zijn de scheidsrechters in Spanje strenger dan in de rest van Europa. De verdediger van Real Madrid kreeg zondag tegen Deportivo La Coruña de 23e rode kaart van zijn carrière.

"Ik ben het niet eens met mijn rode kaart", zegt Ramos tegen Marca. "Het is een erg streng besluit, maar ik respecteer de mening van de scheidsrechter."

"We zouden wel wat meer naar het Engelse voetbal mogen kijken, daar laten ze veel meer doorspelen. Ook bij Europese wedstrijden wordt er veel meer getolereerd dan in Spanje."

De verdediger kreeg bij een 0-3 voorsprong in blessuretijd zijn tweede gele kaart. Bij een luchtduel met Borja Valle raakte hij zijn tegenstander met een arm in het gezicht.

Scheidsrechter José Luis Gonzalez Gonzalez liet aanvankelijk doorspelen, maar bestrafte Ramos even later alsnog op advies van de grensrechter.

Record

De 31-jarige Ramos kreeg achttien van zijn 23 rode kaarten in de Spaanse competitie. Drie keer werd hij van het veld gestuurd in de Champions League en tweemaal in de Copa del Rey. Ramos speelde 405 duels in de Primera Division.

De verdediger van Real Madrid evenaarde met zijn achttiende rode kaart het record van Pablo Alfaro en Xavi Aguado. Zij hadden in de jaren negentig en het begin van deze eeuw respectievelijk 418 en 383 duels nodig om achttien rode kaarten te verzamelen in La Liga.

Door zijn rode kaart mist Ramos normaal gesproken het competitieduel met Valencia van volgend weekend. Real Madrid overweegt nog beroep aan te tekenen tegen de tweede gele kaart, waardoor de verdediger een schorsing kan ontlopen.