Brad Jones is hersteld van zijn rugblessure en keept zondag voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Excelsior. De derby in Kralingen begint om 12.30 uur.

Jones ontbrak vorige week nog in het openingsduel van Feyenoord tegen FC Twente (2-1 zege). De andere doelman Kenneth Vermeer is enkele maanden uitgeschakeld door een gescheurde pees in zijn hand.

Daardoor verdedigde Justin Bijlow vorige week het doel. De 19-jarige keeper zit tegen Excelsior op de bank. Feyenoord speelt verder met dezelfde veldspelers als tegen Twente.

Vorig jaar had Feyenoord kampioen kunnen worden op het veld van Excelsior, maar de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor met 3-0. Een week later pakte Feyenoord op de laatste speeldag tegen Heracles Almelo (3-1 winst) alsnog de landstitel. 

Exceslior-trainer Mitchell van der Gaag kiest voor dezelfde elf spelers die vorige week met 1-2 van Willem II wonnen. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Opstelling Excelsior: Damen; Fortes, Faes, Mattheij, Massop; Vermeulen, Faik, Koolwijk; Elbers, El Azzouzi, Bruins.

Opstelling Feyenoord: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Boëtius.