FC Barcelona zal zeer diep in de buidel moeten tasten om Philippe Coutinho los te weken bij Liverpool. Volgens Britse media heeft de Engelse ploeg ook een derde bod, ter waarde van 124 miljoen euro, resoluut afgewezen.

De 25-jarige Braziliaan is de gedroomde kandidaat om het middenveld van FC Barcelona van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Coutinho wil zelf ook dolgraag naar Catalonië, maar zijn club is verre van bereid om mee te werken.

Ook het feit dat Coutinho, die zowel achter de spitsen als op de linkervleugel kan spelen, een transferverzoek heeft ingediend, heeft een overgang nog niet kunnen laten versnellen.

Liverpool wees eerder deze zomer al twee biedingen van Barcelona op de spelmaker af. Die lagen naar verluidt tussen de 80 en 100 miljoen euro. Het derde bod zou zo'n 124 miljoen euro bedragen en dat zou met bonussen kunnen oplopen naar 130 miljoen euro.

Segura

Manager sportzaken Pep Segura van FC Barcelona sprak donderdag nog de verwachting uit dat de transfer spoedig zou worden afgerond. Ook de overgang van Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund zou zo goed als rond zijn.

"We zijn nu aan het praten over de voorwaarden. Wanneer het precies wordt rondgemaakt kan ik nog niet zeggen, maar we hopen en denken dat ze snel spelers van Barcelona zullen zijn", aldus Segura.

Manager Jürgen Klopp van Liverpool zei vrijdag desgevraagd van niets te weten. "Ik weet niet waarom mensen zeggen wat ze zeggen. Ik ken hem niet, ik heb hem nooit ontmoet."

FC Barcelona kan versterkingen goed gebruiken. De ploeg raakte onlangs Neymar voor 222 miljoen euro kwijt aan Paris Saint-Germain en werd in de Spaanse Super Copa twee keer te kijk gezet door Real Madrid.

Bekijk het programma in de Primera Division