De vijf duels schorsing van Cristiano Ronaldo voor zijn tweede gele kaart en het duwen van een scheidsrechter blijven staan. De Spaanse voetbalbond heeft het beroep van Real Madrid woensdag afgewezen. 

Ronaldo kreeg zondag in het gewonnen Super Cup-duel met aartsrivaal FC Barcelona (1-3) twee keer geel en dus rood. Bij het verlaten van het veld gaf hij scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea uit woede een duwtje. 

De Spaanse bond sloot de 32-jarige aanvaller voor een wedstrijd uit vanwege zijn rode kaart en voegde daar vier duels aan toe vanwege het duwen van de arbiter.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane sprak dinsdag nog zijn verontwaardiging uit over de schorsing, die volgens de Fransman buiten proporties is.

Ronaldo heeft geen goed woord over voor zijn schorsing. "Ik kan me onmogelijk vinden in deze uitspraak. Dit is een overdreven en belachelijke straf."

Schwalbe

Real hoopte dat in ieder geval de wedstrijd schorsing voor de tweede gele kaart zou worden kwijtgescholden. Ronaldo kreeg die prent vanwege een vermeende schwalbe. De Spaanse bond bleef ook na hoger beroep echter bij zijn uitspraak.

Daardoor mist Ronaldo woensdagavond de return in de Super Cup tegen Barcelona. Die wedstrijd in Santiago Bernabeu begint om 23.00 uur Nederlandse tijd.

De Portugees moet ook de competitieduels met Deportivo La Coruña, Valencia, Levante en Real Sociedad aan zich voorbij laten gaan.