FC Dordrecht moet na zestien jaar op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Marco Boogers heeft besloten om zijn functie neer te leggen, zo maakte de Jupiler League-club dinsdag bekend.

Boogers was sinds 2001 werkzaam bij FC Dordrecht. De 50-jarige oud-spits hoopt bij een andere club aan de slag te gaan.

"Natuurlijk ga ik nu eerst op vakantie, maar daarna sta ik open voor een nieuwe uitdaging", zegt Boogers op de website van FC Dordrecht. "Ik ben blij met de businesskaarten voor het leven, die ik als blijk van waardering heb gekregen van FC Dordrecht. Want het blijft mijn club."

Boogers beleefde zijn hoogtepunt in het Riwal Hoogwerkers Stadion met de promotie naar de Eredivisie in 2014.

"Dat werd gerealiseerd met een buitengewoon bescheiden (en eigenlijk onmogelijk) budget", heeft FC Dordrecht lovende woorden over voor de geboren Dordtenaar.

"Door zijn netwerk, inzet, creativiteit, oog voor talent en onderhandelingsvaardigheden heeft hij steeds kans gezien om een chronisch gebrek aan geld te compenseren."

Zeer teleurstellend

Afgelopen seizoen ontsnapte FC Dordrecht in de laatste weken van de competitie aan degradatie naar de Tweede Divisie.

"Het sportief mindere seizoen 2016/2017 was ook voor hem persoonlijk zeer teleurstellend", schrijft de club. "Nog eenmaal heeft hij zich hiervoor sportief willen revancheren."

"Dat heeft hij gedaan met de samenstelling van de nieuwe selectie. Hij is ervan overtuigd dat FC Dordrecht dit seizoen weer positief zal verrassen."

FC Dordrecht begint het nieuwe seizoen op het tweede niveau in Nederland vrijdag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Bekijk het volledige programma in de Jupiler League