Wesley Sneijder maakt woensdag nog niet zijn debuut voor OGC Nice. De 33-jarige middenvelder is door coach Lucien Favre niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel in de voorrondes van de Champions League met Napoli.

De recordinternational van Oranje verbond zich vorige week voor een seizoen aan de Franse ploeg, die eerder in de voorrondes van het miljoenenbal te sterk was voor Ajax. Hij zat na zijn vertrek bij Galatasaray zonder club.

Behalve Sneijder reist ook Mario Balotelli niet mee naar Italië, waar woensdag het eerste duel wordt afgewerkt. De spits is geblesseerd.

Sneijder gaf bij zijn presentatie al aan dat hij nog niet wist wanneer hij zou debuteren. Hij kwam afgelopen weekend in de competitie ook al niet in actie.

Bondscoach Dick Advocaat hoopt dat de middenvelder eind deze maand fit genoeg is om mee te spelen in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

"Ik focus me eerst op mijn eerste wedstrijd voor Nice", stelde Sneijder vorige week al. "De interland tegen Frankrijk is pas aan het einde van de maand, daar denk ik nu nog niet over na. Ik wil eerst goed kunnen trainen."

Bekijk het programma in de Champions League