Diego Costa is niet bereid om bij Chelsea met de reserves mee te trainen. De spits, die niet meer nodig is in Londen, verblijft nog altijd in Brazilië terwijl zijn club aan het nieuwe seizoen begonnen is.

In Brazilië werd Costa opgezocht door een verslaggever van Daily Mail. De tot Spanjaard genaturaliseerde aanvaller kreeg via een sms van manager Antonio Conte begin deze zomer te horen dat hij niet meer in zijn plannen voorkomt.

"Dat sms'je bewaar ik voor altijd. Conte heeft geen charisma en behandelt me als een crimineel", stelt de spits die vorig seizoen twintig keer scoorde voor kampioen Chelsea in de Premier League.

Costa zegt dat Chelsea hem een boete van meerdere weeksalarissen heeft gegeven, omdat hij weigert met het reserveteam te trainen.

De spits hoopt dat de Londense club mee wil werken aan een transfer naar Atletico Madrid en dreigt anders zijn contract uit te zitten bij zijn ouders thuis in Brazilië. Tussen 2010 en 2014 speelde Costa al bij de Spaanse club.

Contract

Terwijl de 28-jarige Costa in Brazilië verblijft, verloor Chelsea zaterdag zijn eerste competitieduel met 2-3 van Burnley.

Costa bekeek de wedstrijd thuis en dat liet hem niet onberoerd. "De Premier League is top. Wedstrijden als deze, waarin je tot het einde voor de punten knokt, daar leef ik voor. Ik zou geen mens zijn als ik dit soort momenten niet zou missen."

Het contract van Costa op Stamford Bridge loopt nog tot de zomer van 2019. Hij verdient naar verluidt 165.000 euro per week bij Chelsea.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Premier League