Jan Smit treedt op maandag 4 september in dienst van de KNVB als voorzitter van de raad van commissarissen. De 71-jarige bestuurder was bijna twintig jaar voorzitter van Heracles Almelo, waar hij eind vorig seizoen afscheid nam.

De Telegraaf en het Algemeen Dagblad melden maandag dat Smit bij de KNVB aan de slag gaat. De bond heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Als de voordraging van Smit door de clubs wordt goedgekeurd, moet de 71-jarige Tukker mogelijk toezicht gaan houden op Eric Gudde. De algemeen directeur van Feyenoord is bij de voetbalbond in beeld om Hans van Breukelen op te volgen als technisch directeur. Gudde vertrekt eind november bij de Rotterdamse club.

De raad van commissarissen van de KNVB moet verder gaan bestaan uit Niek Jan van Kesteren, die voorzitter was van amateurclub FC Rijnvogels, en Erik Mulder, voormalig financieel directeur van FC Groningen. Mulder had zijn functie ter beschikking gesteld, maar blijft toch aan.

Maandag of dinsdag wil de KNVB de overige twee rvc-leden bekendmaken. Volgens De Telegraaf is een van die twee een vrouw.

Sinds oktober vorig jaar bestaat de raad van commissarissen uit twee man: Mulder en Simon Kelder. Zij bleven over nadat voorzitter Johan Lokhorst en leden Ger Vermeulen, Johan de Kock en Henk Kivits waren opgestapt.