Cristiano Ronaldo riskeert een lange schorsing nadat hij scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea zondag een duw gaf. Real Madrid wil in beroep gaan tegen de tweede gele kaart die de Portugese aanvaller kreeg. 

Ronaldo werd in de met 1-3 gewonnen wedstrijd om de Spaanse Super Cup tegen FC Barcelona met tweemaal geel van het veld gestuurd en gaf de arbiter een zet in de rug.

De Burgos Bengoetxea heeft het incident vermeld op het wedstrijdformulier, meldt de Spaanse krant Marca. "Nadat hem de rode kaart getoond was, gaf de speler me een licht duwtje als teken van onvrede", noteerde de scheidsrechter.

Volgens de reglementen van de Spaanse bond kan Ronaldo voor vier tot twaalf duels geschorst worden. Ronaldo kreeg zijn eerste gele kaart omdat hij zijn shirt uittrok nadat hij op fraaie wijze voor de 1-2 had gezorgd. Een minuut later werd de Portugees opnieuw met geel bestraft voor een vermeende schwalbe na een duel met Samuel Umtiti.  

Eerder in de wedstrijd had Barcelona-aanvaller Luis Suarez met een fopduik een strafschop versierd voor Barcelona, waaruit Lionel Messi voor de 1-1 zorgde.

Beroep

Real Madrid wil beroep aantekenen tegen de tweede gele kaart van Ronaldo. Dat zeiden coach Zinedine Zidane en aanvoerder Sergio Ramos.

"Het was misschien geen strafschop, maar de rode kaart was veel te zwaar. We kunnen het nu niet meer veranderen, maar gaan proberen een schorsing voor woensdag te voorkomen", zei Zidane.

"Hij verloor zijn balans", meende aanvoerder Sergio Ramos. "We moeten in beroep gaan en de beslissing nader laten onderzoeken."

De return in de Spaanse Super Cup begint woensdag om 23.00 uur Nederlandse tijd in Estadio Santiago Bernabeu.