Bij zijn broer Joël bleef een debuut in de hoofdmacht van Feyenoord mede vanwege blessures uit, maar keeper Justin Bijlow maakte zondag wel voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal van de Rotterdammers.

"Dit betekent álles voor mijn familie", aldus Justin Bijlow zondag na de winst op FC Twente (2-1). "Wij zijn een echte 'Feyenoordfamilie', iedereen zit hier al jarenlang op de tribune in De Kuip. Prachtig dat ik hier, voor 'mijn' club, kan debuteren.

De 19-jarige Rotterdammer mag zich met recht een kind van de club noemen. Bijlow begon als jongetje bij de amateurtak van Feyenoord.

"Er waren teveel jongens voor een team en toen hebben we zelf een eigen team opgericht, de F6. Na een half jaar werd ik gevraagd voor de jeugdopleiding van Feyenoord."

"Aanvankelijk stond ik overal op het veld, maar toen bleek dat we een vaste keeper nodig hadden, zei ik: ik wil het wel doen. Dat heeft tot nu toe wel goed uitgepakt.''

Lopend vuurtje

Bijlow geldt als de derde keeper in de selectie, maar mocht in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen debuteren omdat Kenneth Vermeer (hand) en Brad Jones (rug) geblesseerd zijn.

"Vanochtend hoorde ik dat ik er moest staan. Mijn familie heb ik bewust maar niets verteld, anders was het al als een lopend vuurtje rondgegaan. En ik wilde me focussen."

De jeugdinternational heeft deze zomer geen moment overwogen zich te laten verhuren aan een andere club om daar ervaring op te doen.

"Het is niet leuk voor Kenneth en Brad, maar op deze kans zat ik te wachten. En we gaan met Feyenoord de Champions League in. Er hoeft maar een ding te gebeuren en ik sta daarin, zo raar kan het gaan in de voetballerij."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie