Borussia Dortmund heeft Ousmane Dembélé voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet. De Franse aanvaller wil een transfer naar FC Barcelona afdwingen.

"Onze focus ligt op een geconcentreerde voorbereiding van het team op de start van de Bundesliga komend weekend in Wolfsburg", zegt Michael Zorc, technisch directeur van Dortmund op de clubwebsite.

"Ousmane heeft natuurlijk de mogelijkheid om individueel te trainen", zegt Zorc, die verder niets over de kwestie kwijt wil.

Dembélé kwam eind deze week niet opdagen voor de training bij de club van trainer Peter Bosz. Daarop liet de coach hem buiten de selectie voor het bekerduel met FC Rielasingen-Arlen (0-4 zege).

FC Barcelona

Dembélé wordt volgens media in Spanje en Duitsland begeerd door FC Barcelona. Daar moet de Fransman de opvolger worden van Neymar, die voor een recordsom van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrok.

De Spaanse club bood in eerste instantie 100 miljoen euro voor Dembélé, maar deed daar volgens meerdere buitenlandse bronnen later in de week nog 40 miljoen euro bovenop. Dortmund zou naar verluidt 150 miljoen euro willen hebben.

Een jaar geleden werd de vleugelaanvaller door Dortmund voor 15 miljoen weggeplukt bij Stade Rennes. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog vier jaar door.

Bekijk het programma van de Bundesliga