Davinson Sanchez lijkt voor een vertrek bij Ajax te staan. De 21-jarige verdediger werd vanwege transferperikelen buiten de selectie gelaten voor het uitduel met Heracles Almelo van zaterdagavond.

Naar verluidt heeft Ajax al een bod van zo'n 40 miljoen euro van Tottenham Hotspur afgewezen. De Amsterdammers lieten eerder zaterdag bij monde van directeur Marc Overmars weten Sanchez graag te behouden.

"Marc en ik hebben allebei contact met Davinson gehad over de zaken die rondom hem spelen", zegt trainer Marcel Keizer. "Natuurlijk hoop ik dat hij bij Ajax blijft, maar vanavond spelen we zonder hem. Ik wil alleen spelers mee die honderd procent focus hebben op Heracles-Ajax."

Sanchez kwam vorig jaar zomer voor ongeveer 5 miljoen euro over van Atletico Nacional uit zijn vaderland en maakte veel indruk in zijn eerste jaar bij Ajax. De Colombiaan haalde de Europa League-finale met de club en werd uitgeroepen tot Ajacied van het jaar.

In zijn debuutseizoen kwam Sanchez, die nog tot medio 2021 vastligt, tot 29 competitiewedstrijden namens Ajax. Daarin scoorde de fysiek sterke centrale verdediger vijf keer.

Transfermarkt

Een vertrek van Sanchez zou een flinke aderlating zijn voor Ajax, dat zich juist op de transfermarkt begaf op zoek naar defensieve versterking. De Amsterdammers contracteerden vrijdag Sanchez' landgenoot Luis Manuel Orejuela.

De rechtsback kwam over van Deportivo Cali uit Colombia. Ajax had daarnaast het oog laten vallen op de Kroaat Mateo Barac, maar de verdediger van NK Osijek kwam niet door de medische keuring.

Ajax versterkte zich naast Orejuela tot dusver met aanvallers Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04) en Dennis Johnsen (sc Heerenveen) en keepers Benjamin van Leer (Roda JC) en Kostas Lamprou (Willem II).

Bekijk de uitslagen en het programma in de Eredivisie