Arjen Robben maakt zaterdag zijn rentree in de wedstrijdselectie van Bayern München. De Nederlandse aanvaller houdt in eerste instantie de bank warm in het bekerduel met het nietige Chemnitzer FC.

De 33-jarige Robben ontbrak vorige week nog in de gewonnen wedstrijd om de Duitse Super Cup. Zonder de Groninger won Bayern na penalty's van het Borussia Dortmund van coach Peter Bosz.

Bayern-trainer Carlo Ancelotti liet vrijdag al weten dat Robben fit genoeg was voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De vleugelspeler miste het grootste deel van de voorbereiding door een kuitblessure.

Robben liep die kwetsuur in juli op bij een potje tennis tijdens zijn vakantie. Daardoor moest hij onder meer de Aziatische oefentour van de 'Rekordmeister' aan zich voorbij laten gaan en trainde hij individueel in Duitsland.

Met Robben op de bank begint Bayern om 15.30 uur aan de bekerwedstrijd tegen derdedivisionist Chemnitzer. Dortmund speelt op datzelfde tijdstip om de DFB-Pokal tegen 1. FC Rielasingen-Arlen.