Liverpool heeft in een verklaring op de eigen site uitgesloten dat Philippe Coutinho deze zomer vertrekt bij de club.

"Het definitieve standpunt van de club is dat er geen biedingen op Philippe zullen worden overwogen. Hij blijft deze transferperiode onderdeel van Liverpool", zo luidt de verklaring.

FC Barcelona toonde de afgelopen weken interesse in de 25-jarige spelmaker uit Brazilië. De Catalaanse club deed volgens Britse media al een bod van 100 miljoen euro op de aanvallende middenvelder, maar dat werd afgewezen door Liverpool.

Coutinho legt zich volgens het Britse Sky Sports niet neer bij het statement van de club en zou een officieel transferverzoek ingediend hebben bij Liverpool. Hij liet eerder al weten alleen naar Barcelona te willen vertrekken.

De Braziliaan komt zaterdag in ieder geval niet in actie voor Liverpool bij de seizoensopening tegen Watford. Coutinho kampt volgens de club met een rugblessure, maar volgens Engelse media wil hij zelf niet spelen.

Neymar

Barcelona is op zoek naar een opvolger voor Neymar, die onlangs voor het recordbedrag van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrok. De club is ook geïnteresseerd in Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund.

Coutinho speelt sinds 2013 voor Liverpool. Hij was in 181 officiële duels voor de club goed voor 42 doelpunten en 37 assists.