PSV en AZ trappen hun Eredivisieseizoen zaterdagavond af onder het toeziend oog van niemand minder dan Diego Armando Maradona.

De legendarische Argentijn is met zijn club Al-Fujairah op trainingskamp in de buurt en grijpt die gelegenheid aan om met zijn elftal plaats te nemen op de tribunes van het Philips Stadion.

"Zaterdag ben ik bij de wedstrijd", tekent De Telegraaf op uit de mond van Maradona, die sinds april trainer is van Al-Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten en met zijn team bivakkeert in het nabijgelegen Mierlo.

Maradona zou via de manager van het hotel waar hij met zijn ploeg verblijft geregeld hebben dat hij samen met zijn spelers aanwezig kan zijn bij het eerste competitieduel van PSV en AZ.

Het verblijf van de Argentijn in Noord-Brabant is niet onopgemerkt gebleven. Zo zorgde de nu 56-jarige Maradona voor flink wat opwinding met zijn bezoek aan de lokale HEMA, waar hij vergeefs om een warme rookworst vroeg.

Zaterdag om 18.30 uur wordt Maradona verwacht in Eindhoven. Het is echter maar de vraag of de wereldkampioen van 1986 daadwerkelijk op komt dagen. Zo zegde hij vorig jaar op het laatste moment een bezoek aan Limburg af.