De Italiaanse bond heeft woensdag het contract van bondscoach Giampiero Ventura verlengd. Hoewel deelname aan het WK van 2018 nog niet zeker is voor de 'Azzurri', mag de 69-jarige Italiaan door tot en met het EK van 2020. 

''Dit is een teken dat we vertrouwen in Giampiero hebben", zei voorzitter Carlo Tavecchio van de Italiaanse bond tijdens een persconferentie in Rome. Het huidige contract van Ventura liep door tot en met het WK van 2018.

Italië en Spanjë delen de kopposite in groep G voor het mondiale eindtoernooi in Rusland van volgend jaar. Beide landen hebben na zes duels 16 punten.

Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor het WK. Zaterdag 2 september staan Italië en Spanje tegenover elkaar.

Drie doelen

Ventura, die na het EK 2016 Antonio Conte opvolgde als bondscoach, hoopt met Italië hoge ogen te gooien de komende jaren.

''We hebben drie doelen: ons plaatsen voor het WK, op het WK verrassen en een van de favorieten zijn voor de eindzege bij het EK van 2020", aldus Ventura, die eerder  werkzaam was voor onder meer Bari, Pisa, Hellas Verona, Napoli, Cagliari, Udinese en Sampdoria.

Italië, dat in 2006 de wereldtitel veroverde, werd vorige zomer op het EK door Duitsland in de kwartfinales uitgeschakeld.

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie