De LFP, de organisator van de Franse Ligue 1, gaat een "officiële procedure" starten bij wereldvoetbalbond FIFA om ervoor te zorgen dat Neymar zondag speelgerechtigd is voor het competitieduel van Paris Saint-Germain bij Guingamp.

Dat meldt de LFP woensdag in een verklaring aan de BBC.

De Spaanse voetbalbond heeft nog steeds niet alle benodigde documenten opgestuurd, waardoor Neymar voorlopig niet mag spelen voor PSG.

"De Spaanse bond heeft tot donderdagavond om het internationale transfercertificaat op te sturen naar de Franse bond, die het dan weer kan doorsturen naar ons", aldus de LFP. "Dan kan Neymar dit weekend spelen voor PSG."

De 25-jarige Neymar rondde zelf vorige week zijn recordtransfer van 222 miljoen euro van FC Barcelona naar de topclub uit Parijs af. De Spaanse bond liet toen direct zijn bezwaren tegen de transfer blijken. Ze vindt dat de overgang tegen de regels van Financial Fair Play is.

Door de houding van de Spaanse bond kon Neymar afgelopen zaterdag al niet meedoen in de eerste competitiewedstrijd van PSG tegen Amiens. De aanvaller zag vanaf de tribune van het Parc des Princes dat zijn nieuwe club met 2-0 won.