Seizoenskaarten in de Eredivisie zijn iets duurder geworden dan een jaar geleden. Het nieuwe seizoen begint vrijdagavond met de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht.

De goedkoopste seizoenkaarten van de achttien clubs zijn gemiddeld 1,09 procent duurder geworden. De goedkoopste losse kaarten voor wedstrijden zijn daarentegen 0,77 procent goedkoper dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl, dat zich baseert op de websites van de achttien Eredivisieclubs.

Net als vorig seizoen vraagt PSV het meeste geld voor de seizoenskaarten. Het goedkoopste ticket voor zeventien thuisduels kost in Eindhoven 275 euro. Dat is een stijging van 5 euro ten opzichte van een jaar eerder.

Bij Feyenoord is de goedkoopste seizoenskaart na het kampioenschap 9 euro duurder geworden. Fans betalen 257 euro in plaats van 248 euro voor de goedkoopste jaarkaart. AZ volgt met 250 euro, dezelfde prijs die vorig jaar gehanteerd werd.

Ajax

Ajax is de voordeligste club uit de top drie. De goedkoopste seizoenskaart in de Johan Cruijff Arena kost 225 euro, 2,50 euro meer dan vorig seizoen maar 50 euro minder dan bij PSV.

Naast AZ, hanteren ook FC Twente, FC Groningen, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Roda JC en Vitesse dezelfde prijzen als een jaar eerder. Bij ADO Den Haag zakt de prijs van een seizoenskaart zelfs met 35 euro tot 150 euro. Daarmee is de club de enige die de prijzen laat zakken.

Losse kaartverkoop

De prijs van een los kaartje voor een wedstrijd varieert van 15 tot 28,50 euro. Ook hier is PSV het duurst, gevolgd door Feyenoord (27 euro) en Ajax (25 euro).

PEC Zwolle, FC Groningen en FC Twente laten de prijzen van de losse kaarten met enkele euro's zakken.

De prijzen van NAC Breda en VVV-Venlo zijn in het overzicht niet vergeleken met vorig seizoen, omdat deze clubs toen nog in de Jupiler League speelden. Met hun prijzen zitten de nieuwkomers meteen in de middenmoot van de Eredivisie.

Bij alle prijzen is gekeken naar de goedkoopste kaarten voor een volwassene, zonder korting.