Arjen Robben heeft woensdag voor het eerst dit seizoen een volledige groepstraining afgewerkt bij Bayern München. De Nederlander kent een verstoorde voorbereiding door een kuitblessure.

De 33-jarige Robben liep zijn kwetsuur in juli op bij een tennispotje tijdens zijn vakantie. Hij kon daardoor niet mee met Bayern op een oefentour door Azië en trainde de afgelopen weken individueel in München.

Trainer Carlo Ancelotti van de Duitse kampioen dacht dat de vleugelspeler anderhalve week geleden al zijn eerste oefenduel van het seizoen kon spelen, maar uiteindelijk werd de rentree van Robben nog wat uitgesteld.

De aanvoerder van het Nederlands elftal ontbrak afgelopen zaterdag ook in de selectie van Bayern voor het duel om de Duitse Super Cup tegen Borussia Dortmund (2-2, winst na penalty's).

DFB-Pokal

Robben lijkt nu zaterdag zijn eerste minuten van de nieuwe jaargang te kunnen maken, wanneer de 'Rekordmeister' in de eerste ronde van de DFB-Pokal op bezoek gaat bij Chemnitzer FC, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland.

Bayern opent de Bundesliga volgende week vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Oranje speelt op 31 augustus in Parijs een zeer belangrijk WK-kwalificatieduel met Frankrijk.