Eric Braamhaar neemt na twintig jaar afscheid als scheidsrechter in het betaald voetbal. De 50-jarige arbiter uit Overijssel kampt al enige tijd met een hardnekkige knieblessure.

"Als trainingen steeds moeilijker gaan, je de intensiteit niet meer kunt opbrengen, en de explosiviteit minder wordt, moet je een keer de knoop doorhakken", aldus Braamhaar woensdag op de site van de KNVB. "Dat heb ik nu gedaan. Na zo'n twintig jaar is het mooi geweest."

De geboren Rijssenaar behoorde sinds 1987 tot de zogenoemde A-lijst, waar de beste scheidsrechters van Nederland op staan. In totaal floot hij meer dan vijfhonderd duels in het Nederlandse betaald voetbal. Door zijn blessure was zijn laatste Eredivisiewedstrijd SC Cambuur-Vitesse (0-2) op 16 januari 2016.

Braamhaar was tussen 2001 en 2011 ook internationaal actief als arbiter, waardoor hij onder meer Champions League- en WK-kwalificatieduels leidde.

De KNVB heeft het vertrek van Braamhaar opgevangen door de 29-jarige Allard Lindhout te laten promoveren naar de groep van zogeheten 'scheidsrechters senior'.

Vorige maand maakte Pieter Vink (50) al bekend dat hij na 22 jaar stopt als scheidsrechter.