Luc Castaignos speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. De 24-jarige spits wordt voor een jaar gehuurd van Sporting Portugal.

Castaignos staat sinds vorig jaar zomer onder contract bij Sporting, maar de voormalig Feyenoorder kwam tijdens zijn eerste seizoen in Portugal amper in actie en wil bij Vitesse weer minuten maken.

"Ik heb goede gesprekken gehad met Vitesse. De keuze voelt goed en ik wil weer belangrijk zijn voor een team. We willen met Vitesse in alle competities zo goed mogelijk meedoen en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren", aldus Castaignos.

Vitesse trok eerder deze zomer met Tim Matavz van FC Augsburg al een andere spits aan. "We wilden de spitspositie zo goed mogelijk dubbel bezet hebben. Met de komst van Luc is dat gelukt", verklaart technisch directeur Mo Allach.

"Luc weet wat er gevraagd wordt van een spits, zowel in de Eredivisie als in Europees verband. Nu Luc aansluit, hebben we ook in de aanvalslinie volop concurrerend vermogen."

Feyenoord

Voor zijn overstap van vorig jaar naar Sporting speelde Castaignos een seizoen voor Eintracht Frankfurt, dat hem in de zomer van 2015 overnam van FC Twente. Eerder stond de geboren Schiedammer onder contract bij Internazionale en Feyenoord.

Bij de Rotterdammers doorliep Castaignos de jeugdopleiding. Hij maakte in september 2009 zijn debuut in de hoofdmacht.

Naast Castaignos en Matavz contracteerde Vitesse deze zomer Thulani Serero (Ajax), Thomas Bruns (Heracles Almelo), Bryan Linssen (FC Groningen), Remko Pasveer (PSV) en Mukhtar Ali (Chelsea). Daarnaast werden Chelsea-spelers Fankaty Dabo, Charlie Colkett, Mason Mount en Matt Miazga gehuurd.