Een boze Virgil van Dijk ziet geen toekomst meer voor zichzelf bij Southampton. De 26-jarige international van Oranje heeft maandag een officieel transferverzoek ingediend bij de club uit de Premier League.

Van Dijk wordt al de hele zomer in verband gebracht met een transfer naar topclubs als Liverpool en Chelsea, maar Southampton wil de centrumverdediger voor geen geld laten gaan.

In aanloop naar het nieuwe seizoen werd Van Dijk dan ook door de nieuwe trainer Mauricio Pellegrino uit de selectie gezet, omdat hij 'niet gefocust' zou zijn.

Van Dijk leek eerder deze transferperiode al op weg naar Liverpool, maar die club zag uiteindelijk af van een transfer omdat bij de benadering van de verdediger niet alles volgens de regels was gegaan.

Verklaring

De twaalfvoudig Oranje-international verspreidde maandag via zijn management een verklaring, waarin hij zegt dat hij zich door de club gedwongen voelt om een transferverzoek in te dienen.

"De club heeft besloten mij te bestraffen met een boete die gelijkstaat aan twee weken salaris. Ik vind dat een onrechtvaardige straf. Ik heb de club over de afgelopen zes maanden regelmatig laten weten te willen vertrekken omdat ik een nieuwe uitdaging zoek", meldt een geïrriteerde Van Dijk.

"Ik ben enorm ambitieus en wil zo veel mogelijk bereiken in mijn loopbaan. Dat betekent dat ik Europees voetbal wil spelen en wil strijden om grote titels. Daarom vraag ik Southampton hierbij om in te gaan op de interesse van topclubs, mocht die er nog zijn."

Van Dijk, die vorig jaar zijn contract bij Southampton nog tot medio 2022 verlengde, speelde eerder voor FC Groningen en Celtic.