Jeremain Lens heeft maandag zijn transfer naar Besiktas afgerond. De 29-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Sunderland.

Besiktas betaalt Sunderland 1,5 miljoen euro voor de huurperiode van een jaar. De Turkse topclub heeft ook een optie tot koop bedongen op de Amsterdammer. Voor 4 miljoen euro kan hij definitief worden overgenomen.

De 34-voudig Oranje-international staat nog tot medio 2019 onder contract bij Sunderland, dat komend seizoen in het Championship speelt. Volgens het beursgenoteerde Besiktas gaat de vleugelspeler 2,2 miljoen euro verdienen, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen.

Lens gaf deze zomer meerdere malen te kennen geen trek te hebben in een jaar op het tweede niveau van Engeland en aasde al langere tijd op een vertrek naar Besiktas.

Lens werd in de voorbije jaargan door Sunderland uitgeleend aan Fenerbahçe, de rivaal van Besiktas. Hij kwam daar tot 38 officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde.

Babel

Besiktas kroonde zich in mei tot kampioen van Turkije en komt komend seizoen dan ook uit in de Champions League. Bij de club uit Istanbul is ook Ryan Babel te bewonderen.

Lens begon zijn loopbaan bij AZ en speelde vervolgens ook voor NEC, PSV en Dinamo Kiev, waarna de buitenspeler naar Sunderland vertrok.