Ajax hoopt spoedig de verdediging te kunnen versterken met Mateo Barac. De 23-jarige Kroaat van NK Osijek komt maandag naar Amsterdam om de transfer af te ronden.

Dat meldt zowel Voetbal International als De Telegraaf zondagochtend.

Ajax is al akkoord met Osijek over een bedrag van zo'n 1,5 miljoen euro en de verwachting is dat de persoonlijke eisen van Barac ook geen roet in het eten zullen gaan gooien.

Ajax volgde Barac al een aantal maanden, maar de clubleiding van de hoofdstedelingen zou afgelopen week in de Europa League-duels van Osijek met PSV helemaal overtuigd zijn geraakt van de kwaliteiten van de 1 meter 90 lange speler.

Met Barac binnen de lijnen won Osijek tot twee keer toe met 1-0 van PSV, waardoor de Kroatische subtopper zich verrassend plaatste voor de play-offs van het tweede Europese bekertoernooi.

Multifunctioneel

Barac kan zowel als linksback als linker centrale verdediger uit de voeten. De enkelvoudig international moet bij Ajax de leegte opvullen die Kenny Tete, Jairo Riedewald en Heiko Westermann achterlieten.

De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Eredivisie wil voor het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus nog een tweede verdediger aantrekken en aast ook nog op een extra impuls voorin.