Ajax heeft zaterdag een besloten oefenduel met Sparta Rotterdam op sportpark De Toekomst met 3-1 gewonnen. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Vaclav Cerny (twee keer) en Klaas-Jan Huntelaar.

Trainer Marcel Keizer gunde alle basisspelers die afgelopen woensdag tegen OGC Nice (2-2) in actie kwamen rust en putte deels uit Jong Ajax.

Huntelaar en Cerny vormden samen met de Braziliaan David Neres de aanval. Het centrale verdedigingsduo bestond uit Damil Dankerlui en Leon Bergsma en het doel werd verdedigd door Benjamin van Leer, die deze zomer overkwam van Roda JC. 

Bij rust stond het 1-1 na een doelpunt van Cerny en een door de Spartaan Loris Brogno benutte strafschop. Cerny zette de thuisploeg na de pauze weer op voorsprong, waarna Huntelaar met een stiftbal de eindstand op 3-1 bepaalde.

Ajax bereidt zich voor op de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De Amsterdammers beginnen zaterdag 12 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Op donderdag 17 augustus speelt Ajax het heenduel met Rosenborg in de play-offs van de Europa League. 

Excelsior-ADO Den Haag

ADO Den Haag won in eigen huis een oefenwedstrijd van Excelsior. Aanwinst Björn Johnson tekende op slag van rust voor de enige treffer van de wedstrijd.

Roda JC verloor in België een besloten oefenduel met Standard Luik: 1-0. Mitchel Paulissen miste al na vijf minuten een strafschop na een overtreding op Feyenoord-huurling Simon Gustafson. Standard Luik trof na een uur spelen doel.