Paul Verhaegh vertrekt na zeven seizoenen bij FC Augsburg. De 33-jarige aanvoerder vertrekt transfervrij naar VfL Wolfsburg, de ploeg van de Nederlandse coach Andries Jonker.

De rechtsback bereikte zaterdag overeenstemming met zijn werkgever over ontbinding van zijn nog één jaar doorlopende contract.

"Na zeven prachtige jaren zal het heel gek zijn om het shirt van Augsburg niet meer te dragen", zegt de drievoudig Oranje-international over zijn overgang.

"Ik heb bewust voor deze stap gekozen omdat ik nog een keer iets nieuws wil'', aldus Verhaegh, die in 2010 overkwam van Vitesse.

Stefan Reuter, de manager van Augsburg, reageerde ook op het vertrek. "Het was een moeilijke beslissing, want zo kort voor het begin van het seizoen laat je je aanvoerder niet graag vertrekken", aldus Reuter. "Met de gevonden oplossing zijn alle partijen tevreden."

224 duels

Verhaegh kwam 224 keer in actie voor de Bundesliga-club. Daarin scoorde hij 22 keer, voornamelijk van de penaltystip, en gaf hij vijftien assists.

Bij Wolfsburg treft de Nederlander Jonker als trainer. Ook staan landgenoten Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma onder contract bij de club.

Eerder in zijn loopbaan kwam Verhaegh uit voor FC Den Bosch en AGOVV Apeldoorn.

Wolfsburg begint de competitie op zaterdag 19 augustus met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Augsburg speelt diezelfde dag een uitduel met Hamburger SV.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga