Giovanni van Bronckhorst stond vrijdag bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse vooral stil bij de situatie van Kenneth Vermeer. De doelman liep woensdag tijdens de training een peeskwetsuur aan zijn rechterhand op en is zeker twee maanden uitgeschakeld.

Vorig jaar raakte Vermeer ook al geblesseerd tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toen kostte een gescheurde achillespees hem de volledige eerste seizoenshelft. Vervolgens gaf Van Bronckhorst de voorkeur aan Vermeers vervanger Brad Jones als eerste keeper.

"Voor Kenneth is zijn blessure een persoonlijk drama. Ik had de keuze van eerste doelman nog niet gemaakt'', vertelde Van Bronckhorst vrijdag in De Kuip, waar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zaterdag wordt gespeeld.

Ook dit jaar was Vermeer in een concurrentiestrijd verwikkeld met Jones. Van Bronckhorst gaf aan dat Feyenoord niet op zoek gaat naar een extra doelman na het wegvallen van Vermeer. 

Johan Cruijff Schaal

De coach van Feyenoord zegt dat zijn ploeg het duel om deJohan Cruijff Schaal serieus benadert. "Het is een belangrijke wedstrijd, want we kunnen een prijs winnen. We zullen er klaar voor zijn'', aldus Van Bronckhorst, die niet vertelde of de maandag vastgelegde Steven Berghuis direct in de basis begint. "Dat zien jullie morgen wel.''

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanaf dit jaar in het stadion van de landskampioen gehouden en niet meer in de Arena. Daardoor zijn er slechts een beperkt aantal supporters uit Arnhem aanwezig in De Kuip.

"Het voelt voor ons als een thuiswedstrijd", zegt Van Bronckhorst daarover. "Maar tegelijkertijd is het voor de sfeer jammer dat er weinig uitsupporters zijn."

Room

Bij Vitesse ontbreekt doelman Eloy Room, die zich donderdag ziek meldde en lijkt aan te sturen op een vertrek.

Tegen Feyenoord staat de van PSV overgekomen Remko Pasveer onder de lat. "Ik ga uit van het goede in de mens. Zeker bij mijn spelers Het ziet ernaar uit dat hij op korte termijn weer fit is'', aldus Vitesse-trainer Henk Fraser over Room.