Trainer Phillip Cocu is ervan doordrongen dat de druk op PSV flink zal toenemen nadat zijn ploeg donderdag op zeer pijnlijke wijze werd uitgeschakeld door NK Osijek in de derde voorronde van de Europa League.

De Eindhovenaren kregen in Kroatië de kans om zich te herstellen na de 0-1 nederlaag van vorige week, maar gingen opnieuw met 1-0 ten onder en spelen voor het eerst in ruim veertig jaar geen Europees voetbal.

"De druk zal toenemen, dat is logisch. We hebben een doelstelling niet gehaald. De druk voor PSV-AZ zal groot zijn", keek Cocu vooruit op de eerste competitiewedstrijd, die volgende week zaterdag op het programma staat.

De 46-jarige Eindhovenaar vond wel dat PSV in Osijek beter voor de dag kwam dan tijdens de heenwedstrijd in het Philips Stadion.

"De eerste wedstrijd hebben we qua spel niet op niveau gespeeld. Vandaag hebben we meer gebracht dan thuis", zei hij. "Het team heeft meer dan honderd procent gegeven en de kansen gehad. Alleen we scoren niet. Dit is een enorm grote teleurstelling. De klap zal nog komen."

FC Utrecht

FC Utrecht gaat vrijdag in tegenstelling tot PSV wel de koker in bij de loting voor de play-offs van de Europa League. De Domstedelingen hielden Lech Poznan donderdag op een 2-2 gelijkspel.

Ook Ajax behoort tot de ploegen die deelnemen aan de play-offs voor de Europa League. De ploeg van trainer Marcel Keizer werd woensdag uitgeschakeld door OGC Nice in de voorronde van de Champions League.