José Mourinho vindt het recordbedrag dat Paris Saint-Germain bereid is neer te tellen voor Neymar "niet absurd hoog". De Braziliaanse aanvaller staat op het punt de overstap van FC Barcelona te maken voor 222 miljoen euro.

"Ik vind niet dat 222 miljoen euro een te hoog bedrag is voor Neymar", zegt Mourinho tegen ESPN. "In mijn ogen is een speler pas te duur als hij voor veel geld wordt gehaald, maar niet het gewenste niveau haalt."

Mourinho betaalde met Manchester United een jaar geleden 105 miljoen euro voor Paul Pogba, op dit moment nog het hoogste bedrag dat ooit is uitgegeven voor een speler. "Toen wij dat bedrag neerlegden, zei ik ook niet dat het te veel was. Als je zeker wilt weten dat je een speler haalt met kwaliteit, dan kost dat geld", is de Portugese manager duidelijk.

"PSG heeft er waarschijnlijk goed over nagedacht. Daarnaast heeft Neymar een enorme commerciële waarde, dus hij is het probleem niet. De consequenties die deze transfer met zich meebrengt, dat is het probleem."

Mourinho denkt dat de overstap van Neymar voor een sneeuwbaleffect gaat zorgen. "Door deze transfer gaan we in de toekomst vaker van dit soort hoge bedragen zien. Ook voor spelers die dat helemaal niet waard zijn. Dat is wel een probleem", aldus de 54-jarige coach.

165 miljoen

United gaf deze zomer zelf zo'n 165 miljoen euro uit aan spelers. Maandag trok de Premier League-club Nemanja Matic voor 45 miljoen euro aan van Chelsea. Eerder maakten Romelu Lukaku (85 miljoen euro van Everton) en Victor Lindelöf (35 miljoen euro van Benfica) de overstap naar United.

Ondanks deze drie zomeraankopen hoopt Mourinho nog minimaal één speler aan zijn selectie toe te voegen. "Een paar maanden geleden zei ik dat ik graag vier nieuwe spelers wilde hebben. Het is geweldig dat de club tot nu toe drie spelers heeft weten te strikken. Ik zou een nog gelukkiger mens zijn als er nog een vierde bij komt."

Het nieuwe seizoen van United begint op zondag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen West Ham United.

Historische transferbedragen in het voetbal
162
Historische transferbedragen in het voetbal

Bekijk het programma van het komende Premier League-seizoen