Ajax heeft woensdagavond voor en tijdens de return tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League (2-2) een indrukwekkend eerbetoon gebracht aan middenvelder Abdelhak Nouri.

Het was de eerste thuiswedstrijd van de Amsterdammers sinds het drama rond de middenvelder, die op 8 juli tijdens een oefenduel met Werder Bremen op het veld werd getroffen door hartritmestoornissen en daar ernstige en blijvende hersenschade aan overhield.

Tijdens de warming-up liet Ajax op de grote schermen een clip over Nouri zien. Vlak voor de wedstrijd rolden de fans een groot spandoek uit met daarop een afbeelding van de middenvelder.

Applaus

In de 34e minuut stonden alle toeschouwers in de uitverkochte Johan Cruijff Arena, onder wie de vader en broer van Nouri, op voor een massaal applaus ter ere van de middenvelder. Nouri droeg rugnummer 34 in de hoofdmacht van Ajax.

Scheidsrechter Andre Marriner legde het spel even stil, zodat ook spelers en staf van Ajax en Nice een eerbetoon konden brengen in de vorm van een applaus. 

Ajax-Nice eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel, waardoor de ploeg van trainer Marcel Keizer komend seizoen geen Champions League-voetbal speelt.